Az egészséges brownie receptünk meglepő hozzávalója nem más, mint a vörösbab! Apródjaim nem akarták elhinni, hogy ebből bármi jó kisülhet, így már a boltból elkezdtek felhívogatni: „Séfcica, azt írtad a bevásárlólistára, hogy egy nagy konzerv vörösbab, nem lehet, hogy a Gourmet macskakaja-konzervre gondoltál inkább…?”. És pedig nem! De lássuk, érdemes volt-e a rájuk oktrojált utasításaimat hűen követniük.
Hozzávalók:
- 1 standard méretű konzerv vörösbab
- 1 érett banán
- 50g étcsoki (na azért itt megnyugodtatok, hogy csoki is kerül bele, ugye? használjatok cukormenteset akár, ha még kevésbé dekadensen szeretnétek)
- 3 tojás
- 3 púpozott evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál juharszirup
- Csipet vanília kivonat
- Csipet só
- Tetejére egy kevés blansírozott mandula
Elkészítés:
Javaslom itt is, hogy mindenekelőtt ugorj fel a konyhapultra és nyald tisztára magad.
Az apródokat utasítsd, hogy őröljék le a babot (az eredmény undorító lesz, de sokat látott vegánok nem fognak megriadni a feladattól). Aztán csak menjen bele minden más is, turmixolják az aprítógéppel egynemű gusztustalan masszává, és nyomás a sütőbe 175 fokra, kb. 30 percre.
Ha kivetted a (most már egyébként 1-el jobban kinéző!) sütit a sütőből, fancybbé teheted az alkotást némi mandulával, így tudsz nyerni az egészséges vs dekadens párbajban ezzel a változattal.
…Gondolnád, mielőtt megkóstolnád! Aztán még a végén kiderül, hogy az egészséges, a meglepő hozzávalóival még vakteszten is finomabb, mint a 100% dekadens, cukor- és csokibomba brownie.
Purr!