Jöjjön végre, ami jönni akar, íme Séfcica első publikált receptje, egy 1.0-ás brownie!
A kezdő sütisütőknek, az időhiányosoknak, a macerát messziről kerülni akaróknak, a biztosra menőknek. És bárkinek, aki brownie-t kíván.
Hozzávalók:
- 250g vaj
- 300g 50%-os étcsoki
- 200g cukor
- 40g kakaópor
- 60g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 tojás
- Csipet vanília kivonat
- Csipet só
Elkészítés:
Mindennek az alapja: ugorj fel a konyhapultra és nyald tisztára magad.
Ez volt a legmunkaigényesebb feladat részedről, innentől érdemes az apródjaidra bízni a piszkos munkát. Te csak instruáld őket, illetve minden fázist gondosan ellenőrizz úgy, hogy belemászol a kajába és kipróbálod, megfelelő-e az állaga, az íze. Ha kijöttél a tálból, értelemszerűen ismét tisztára nyalod magad, aztán jöhet a következő lépés.
Tehát, a lépések a kezdő tisztálkodás után:
Az apródok a vajat és a csokit egy hőálló tálba rakják, és megolvasztják (vízgőz fölött játszadozva, vagy kevésbé fancy módon mikróba benyomva).
Most jön az, hogy mindenféle porokat beleraknak a csokis masszába: cukrot, lisztet, sütőport, kakaóport, vaníliát, sót.
A tojásokat egészben habosra verik (jó, ha van erre egy eszköz a konyhában), és ezt is a csokis masszához keverik.
A jól elkevert masszát sütőtálba öntik, és 175 Celsius-fokon sütik, (max.) 30 percig. Ami fontos, hogy ne süljön túl, mert kiszáradtan nem jó a brownie…(gondolj bele, a nedves macskakaját sem eszed meg már száradtan! Na ugye.)
És kész is, kiveszik a brownie-t, innentől viszont még egy könnyű, mégis baromi nehéz lépés hátra van: érdemes megvárni, amíg a süti kihűl… Valahogy jobb úgy, az a tapasztalat.
Purr!