"100% dekadens" és "egészséges, de még finom" receptek

Séfcica

Séfcica

100% dekadens brownie

2020. június 26. - Séfcica

1.png

Jöjjön végre, ami jönni akar, íme Séfcica első publikált receptje, egy 1.0-ás brownie!

A kezdő sütisütőknek, az időhiányosoknak, a macerát messziről kerülni akaróknak, a biztosra menőknek. És bárkinek, aki brownie-t kíván.

Hozzávalók:

  • 250g vaj
  • 300g 50%-os étcsoki
  • 200g cukor
  • 40g kakaópor
  • 60g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • Csipet vanília kivonat
  • Csipet só

Elkészítés:

Mindennek az alapja: ugorj fel a konyhapultra és nyald tisztára magad.

Ez volt a legmunkaigényesebb feladat részedről, innentől érdemes az apródjaidra bízni a piszkos munkát. Te csak instruáld őket, illetve minden fázist gondosan ellenőrizz úgy, hogy belemászol a kajába és kipróbálod, megfelelő-e az állaga, az íze. Ha kijöttél a tálból, értelemszerűen ismét tisztára nyalod magad, aztán jöhet a következő lépés.

Tehát, a lépések a kezdő tisztálkodás után:

Az apródok a vajat és a csokit egy hőálló tálba rakják, és megolvasztják (vízgőz fölött játszadozva, vagy kevésbé fancy módon mikróba benyomva).

Most jön az, hogy mindenféle porokat beleraknak a csokis masszába: cukrot, lisztet, sütőport, kakaóport, vaníliát, sót.

A tojásokat egészben habosra verik (jó, ha van erre egy eszköz a konyhában), és ezt is a csokis masszához keverik.

A jól elkevert masszát sütőtálba öntik, és 175 Celsius-fokon sütik, (max.) 30 percig. Ami fontos, hogy ne süljön túl, mert kiszáradtan nem jó a brownie…(gondolj bele, a nedves macskakaját sem eszed meg már száradtan! Na ugye.)

És kész is, kiveszik a brownie-t, innentől viszont még egy könnyű, mégis baromi nehéz lépés hátra van: érdemes megvárni, amíg a süti kihűl… Valahogy jobb úgy, az a tapasztalat.

Purr!

2.png

 

3.png

 

4.png

 

5.png

A bejegyzés trackback címe:

https://sefcica.blog.hu/api/trackback/id/tr7915970312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása